Nærområdet

Ringshaugstranda
Stranda ligger kort avstand fra Slagenhallen (3 km).

Kommer du til Ringshaugstranda på en god sommerdag får du øyeblikkelig sydenstemning. Dette er blandt Oslofjordens største og mest populære badestrender. Stranda har flott natursand og er lang og halvmåneformet. Den beste sanden ute i vannet finner du på midten. Noen områder med stein ute i vannet. Nord i bukten finner du en stor gresslette og steinmolo med badetrapp og stupemuligheter ( ca 1.5 meter).

Leikvin lekeplass

12183787_1264214023604900_6596072551238450907_o
Lekeplassen ligger ved Ringshaugstranda. Her er det mulighet for de minste å utfolde seg på slenghuske, balansestang eller i klatrestativ.

Sandvolleyball

flint-volleyballbane
På Flintbanen er du mulighet til å spille sandvolleyball eller fotball i stedet for å kaste ball. Flintbanen ligger kort vei fra Slagenhallen (1 km).

Slottsfjellet
slottsfjellet

Slottsfjellet med sin ringborg er et dominerende minne fra vikingtiden. Fra tårnet har du en flott utsikt utover distriktet.

 

Vestfold fylkesmuseum

Rett under Slottsfjellet ligger Vestfold fylkesmuseum med utstillinger rundt fylkets historie. Tønsberg har vært en dominerende sjøfartsby og hvalfangsten har også en sentral plass i utstillingen med bl. a. skjellet av en blå hval.

Et vikingskip og funn fra Osebergskipet stilles ut. På den tilhørende sæterkafeen kan du få servering og se noen av Vestfolds eldste bygninger.

 

Osebergskipet i full skala

Det er laget en kopi av Osebergskipet i full skala. Prosjektet hadde en prislapp på mange millioner og er finansiert av lokale og internationale sponsorer. Skipet ble bygget av frivillige arbeidere. Skipet følges av National Geographics og har fått mye oppmerksomhet.  Se etter skipet på Tønsberg brygge.

 

Kunst og kultur

I Tønsberg har du en enestående mulighet til å oppleve flotte malerier på Haugar Vestfold kunstmuseum. Kunstnersteder som Tjøme og Åsgårdstrand gir deg sjansen til å oppleve kunstnere på nært hold. Det er mange utstillinger i området.

 

Brygga i Tønsberg

Brygga har blitt et landemerke med sine mange restauranter og utesteder. På brygga yrer det av liv hele sommeren.

 

Trivsel i sentrum

Om sommeren yrer Vestfoldbyene av folkeliv og aktivitet. Torghandelen blomstrer og skaper trivsel i sentrum.

 

Farmandstredet

Det er et stort utvalg av forretninger i Farmandstredet hvor shopping kan være en glede.

 

Kino

Vi har en knallbra kinotilbud i byen. Man kan velge mellom Brygga kino eller Kilden Kinosenter.

 

Nyheter fra media